The Most Fun You’ll Never Have

Visual
MAURITS DE BRUIJN

The Most Fun You’ll Never Have

A project initiated by the Stedelijk Museum Amsterdam in 2009.

From the original proposal:

“Ik wil een duikplank op de rand van de vijver plaatsen. Een grote, roze duikplank die de onmogelijkheid van het betreden van het water, het springen, het zwemmen, en daarmee de betrekkelijkheid van het digitale beeld duidelijk maakt.

Het beeld en zijn titel refereert ook aan de onmogelijkheid van het betreden van het (grootste gedeelte van) de twee belangrijke musea die aan het Museumplein liggen. Net zoals de vijver en de duikplank zijn de gesloten musea symbolen geworden voor een beperking, een afgebroken mogelijkheid. Met de duikplank wil ik ook iets laten zien van de entertainment waarde die musea vertegenwoordigen en over de hedendaagse beleving van kunst. We leven in een tijd waarin musea steeds creatiever moeten worden in het aanspreken van een zo groot mogelijk publiek en daarbij moeten klassieke en hedendaagse kunst op een zo aantrekkelijk mogelijke manier moeten tonen.

De duikplank blijft ook binnen de wetten van het digitale, doordat het een beeld is dat anderzijds makkelijk een rol zou kunnen spelen in een computerspel of andere digitale wereld. Een wereld die gekarakteriseerd wordt door een hoge entertainmentwaarde en die nu samen komt met het domein van de kunst.”